top of page
Valopeli

Helsingin Arabiarannassa sijaitsevan luhtikerrostalon julkisivua ja rappukäytävää valaisee Valopeli-niminen valotaideteos, jonka ovat suunnittelleet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen. Alunperin teos on valmistunut vuonna 2008. Valopeli päivitettiin ja uudistettiin vuonna 2022, ja siinä Ideafixin vahva osaaminen valo-ohjauksen parissa oli suuressa roolissa.

Valopelissä yhdistyy taide ja käytännöllisyys. Käytännöllisellä tasolla käytävien kaiteisiin asennetut led-valaisimet valaisevat kulkijoiden matkaa käytävällä. Julkisivun puolella teos puolestaan levittäytyy liki koko julkisivun levyiseksi ja viiden kerroksen korkeudelle. Kun käytävä on tyhjä, toistetaan ohjelmoituja valo-ohjelmia. Valmiita ohjelmia on rauhallisesti vilkkuva tähtikuvio sekä aaltomaisesti etenevä kuvio.

Kokonaisuus on ohjelmoitu yhdessä taiteilijoiden kanssa. Teknisestä suunnittelusta vastasi Ideafix.
Valopeliä ohjaa 30 liiketunnistinta ja kokonaisuus pitää sisällään lähes 2000 ohjattavaa valopikseliä, jotka on jaettu kuuteen DMX-avaruuteen.

Tilaaja piti tärkeänä varmatoimisuutta ja yleisesti saatavilla olevia komponentteja. Tämän takia valopeliin valittiin DMX-ohjaimet ja Grivenin valaisimet.

Valo-ohjaus tapahtuu kahdella Visual Productionsin CueCore3 -ohjaimella. Liiketunnistimilta tulevaa dataa lukee viisi kappaletta Visual Productionsin IoCore2 -laitetta.

Ota yhteyttä

Myyntimme on apunasi parhaan ratkaisun kartoittamisessa.

Jarkko Toivanen

040 748 0003

Juha Järvimaa

0400 455 990

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ideafix.fi

 

Vieraile paikan päällä

Tule testaamaan ja fiilistelemään tuotteita sekä keskustelemaan hankkeestasi paikan päälle!

Toimistomme sijaitsee Vehkalassa Vantaalla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Meille on helppo tulla niin autolla kuin junallakin. Pihalla on runsaasti parkkitilaa ja juna-asema on parin minuutin päässä.

Löydät meidät osoitteesta:

Härkälenkki 2

01730 Vantaa

Luo kilpailuetua Ideafixin avulla - Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Ideafixin uutiskirjeen avulla saat tietoa kilpailuetua tuovista palveluistamme ja tuotteistamme. Lähetämme uutiskirjeen kerran kuukaudessa.

bottom of page