top of page
Sokos Helsingin julkisivuvalaistus ja ulkonäytöt

Kolmessa kerroksessa koko kiinteistön kiertävät LED-valonauhat tuovat rakennuksen kuin rakennuksen esille. Sokos Helsingin julkisivuvalaistuksen toteuttajaksi valikoitui Ideafix. Valonauhojen lisäksi samalla päivitettiin kiinteistön staattiset mainospinnat digitaalisiksi.

Kiinteistö Oy Valtakulma sijaitsee aivan Helsingin ytimessä ja on eittämättä yksi pääkaupungin kiintopisteistä. Monille rakennus on varmasti tuttu, sillä siinä toimii Sokos-tavaratalo, Original Sokos Hotel Vaakuna, S-Market, sekä useita ravintoloita. Kiinteistön omistaa SOK. Liikerakennus valmistui vuonna 1952 ja se on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kiinteistö, joka on suojeltu. Rakennuksen kokonaispinta-ala on huimat 39 850 m2

Kun rakennuksen ilmettä haluttiin uudistaa julkisivuvalaistuksella, suunnitelmaksi varmistui LED-nauhojen käyttö niin, että ne ympäröivät koko kiinteistön kolmessa kerroksessa. Samalla kiinteistön staatiset mainospinnat päätettiin tuoda nykyaikaan ja vaihtaa digitaalisiksi. Tämän kokonaisurakan voitti kilpailutuksen jälkeen Ideafix Oy, joka toteutti molemmat kokonaisuudet.

LED-valonauhat asennettiin korkeimmillaan yli 40 metrissä — asennusympäristö oli siis haastava. Ratkaisussa on yli 1,3 kilometriä ohjatusti väriä vaihtavaa ledinauhaa. Rakenteissa alumiiniprofiilia asennettiin samat 1,3 kilometriä. Järjestelmä toimii täysin ohjelmoitavalla DALI-ohjauksella ja kokonaisuudessa on yli 70 ohjauskoteloa.

Staattiset mainospinnat tuotiin tähän päivään 16m2 -kokoisilla LED-näytöillä, joita asennettiin kiinteistön eri puolille yhteensä viisi kappaletta. Näyttöpinnoissa on miljoona kuvapistettä / näyttö, joten kuva näkyy tarkkana Helsingin ytimessä vilkkaassa ympäristössä.

Myös LED-suurkuvanäyttöjen asennusympäristö oli melko haastava vilkkaan liikenteen ja kiinnitysalustojen osalta. Vanhoista rakenteista purettiin mm. 3000 kiloa terästä.Olemme tottuneet ratkaisemaan haasteet ja ne selätettiin myös tässä hankkeessa.

Näyttöjen maahantuonnin lisäksi toteutimme myös hankkeen kokonaisurakan metalli- ja asennustöineen.

Tämäkin hanke kokonaisuudessaan on jälleen osoitus ammattitaidostamme niin projektisuunnittelun ja johtamisen, kuin ratkaisukeskeisen asennustyönkin osalta.

Ota yhteyttä

Myyntimme on apunasi parhaan ratkaisun kartoittamisessa.

Jarkko Toivanen

040 748 0003

Juha Järvimaa

0400 455 990

Esa Rimpiläinen

0400 481509

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ideafix.fi

 

Vieraile paikan päällä

Tule testaamaan ja fiilistelemään tuotteita sekä keskustelemaan hankkeestasi paikan päälle!

Toimistomme sijaitsee Vehkalassa Vantaalla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Meille on helppo tulla niin autolla kuin junallakin. Pihalla on runsaasti parkkitilaa ja juna-asema on parin minuutin päässä.

Löydät meidät osoitteesta:

Härkälenkki 2

01730 Vantaa

Luo kilpailuetua Ideafixin avulla - Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Ideafixin uutiskirjeen avulla saat tietoa kilpailuetua tuovista palveluistamme ja tuotteistamme. Lähetämme uutiskirjeen kerran kuukaudessa.

bottom of page