top of page

Lisää asiakkaita ja kassavirtaa - panosta ravintolan äänentoistoonMiten luoda ravintolaan miellyttävä ja fiilistä kohottava äänimaailma, joka saa asiakkaat jäämään ja ottamaan vielä yhdet? Helppoa - anna Ideafixin hoitaa koko prosessi suunnittelusta ja maahantuonnista asennukseen ja huoltoon. Tässä artikkelissa käymme läpi millainen rooli äänentoistolla on asiakkaiden viihtyvyyteen ja myyntiin sekä tutustutaan siihen millaisia äänentoistojärjestelmiä suosittelemme ravintoloille.


Lisää myyntiä ja parempaa asiakaskokemusta äänen avulla

Monien eri tutkimusten mukaan jo pelkällä taustamusiikin lisäämisellä voidaan kasvattaa kassavirtaa ja parantaa tilan viihtyisyyttä. Hiljaisuuden poisto ei kuitenkaan saa tapahtua keinolla millä hyvänsä. Väärällä äänenvoimakkuudella soiva, epätasaisesti jakautuva tai huonosti kuuluva musiikii tekee tilasta hälyisen ja epämukavan.


Sen sijaan hyvin suunnittelun ja toteutetun äänentoiston avulla pystytään luomaan tiloja, joissa asiakkaat viihtyvät pidempään ja ostavat enemmän. Ääni onkin tehokas tapa kasvattaa myyntiä.


Ei pidä myöskään unohtaa asiakaskokemusta, sillä äänellä pystytään vaikuttamaan myös siihen. Hyvin soiva ääni, huolellisesti mietitty äänimaailma sekä sopiva äänenvoimakkuus auttavat siihen, että vierailu jättää positiivisen kokemuksen asiakkaalle.


Ääni viihtyisän tilan luomisessa

Musiikilla herätetään tunteita ja luodaan muistoja. Musiikin merkitys tilan viihtyvyyteen on kiistämätön: hälyisessä paikassa vietetään aikaa mahdollisimman vähän. Puolestaan jos tila on musiikkia myöten viihtyisä, halutaan sinne tulla uudestaan ja kaiken lisäksi sitä suositellaan eteenpäin.


Äänenvoimakkuus ja tasaisesti tilan täyttävä musiikki

Yleinen virhe ravintolan äänentoistossa on liiallinen äänenvoimakkuus siellä missä sitä ei tarvita ja liian hiljainen paikassa, jossa voimakkuudelle olisi kysyntää.Spottune Omni -kaiutin Hotel Kämpissä.

Toinen yleinen ongelma on äänen epätasainen jakautuminen. Tällä tarkoitetaan tilannetta, jossa musiikki kuuluu osassa ravintolaa hyvin ja toisessa huonosti. Ongelma on korjattavissa riittävällä määrällä kaiuttimia sekä niiden oikealla sijoittelulla. Kun kaiuttimet on sijoitettu oikein, leviää musiikki tasaisesti ympäri tilaa. Tällöin myöskään äänenvoimakkuutta ei tarvitse nostaa liaan korkealle, jotta musiikki kuuluisi koko tilassa.


Huomaamattomat ja tyylikkäät kaiuttimet sulautuvat osaksi sisustusta

Nykyään kaiuttimet saadaan luontevasti sulautumaan osaksi ravintolan sisustusta. Monesti niitä on jopa hankala huomata, kuten helsinkiläisessä ravintola Kappelissa, jossa Spottune Omni -kaiuttimet värjättiin tarkkaan harkitulla värillä ja ripustettiin kattoon. Ratkaisulla ei kuitenkaan ole lainkaan vaikutusta äänenlaatuun, vaan kaiuttimet tuottavat täyteläistä ääntä, joka täyttää koko suuren ruokasalin.


Katosta roikkuva Spottune Omni -kaiutin riittää suureenkin tilaan.


Ravintolan äänentoistojärjestelmä

Äänentoistojärjestelmä voi olla paljon enemmän kuin pelkästään yksittäiset kaiuttimet ravintolan nurkassa. Panostamalla äänentoistoon mahdollistetaan elämykselliset ja mieleenpainuvat ravintolakokemukset.

Ideafix on toteuttanut satoja ravintoloiden äänentoistoratkaisuja aina pienistä baareista suuriin ruokaravintoloihin. Monen vuoden kokemuksen perusteella suosittelemme Spottunen ja Eclerin tuotteita. Näiden valmistajien valikoimasta löytyy ratkaisu kaikkiin tarpeisiin. Toimimme sekä Spottunen että Eclerin maahantuojina, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan tuotteille kilpailukykyiset hinnat.


Spottune Omni - paras valinta laatutietoisille

Kun halutaan palkittua muotoilua, erinomaista äänenlaatua sekä helppo ja nopea asennus, on Spottune oikea valinta. Tanskalaisen Spottunen Omni-kaiuttimet ovat saaneet kansainvälisen Red Dot -muotoilupalkinnon vuonna 2021. Kaiuttimet ovat tyylikäs ratkaisu, joka sulautuu tilaan kuin tilaan. Niitä on käytössä muun muassa Hotel Kämpissä sekä ravintola Kappelissa.


Tutustu Spottuneen tarkemmin:

Spottune.com

Spottune soi Hotel Kämpissä


Kattoon upotettu Spottune Omni-kaiutin.


Ecler tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun

Espanjalaisen Eclerin valikoima on laaja. Ravintolaympäristöön suosittelemme Ecler Audeo103 -kaiuttimia sekä Ecler eHMA60 -vahvistinta.


Audeo103 -kaiuttimet ovat yhdistelmä tasokasta ääntä ja huippumuotoilua. Arvostetun Giurgiaro Designin muotoilemat kaiuttimet toistavat musiikin tasapainoisena ja kirkkaana.


Monipuolinen Ecler eHMA60 -vahvistin on täydellinen kaveri Audeo-kaiuttimille.


Tutustu Ecleriin tarkemmin artikkelimme avulla: Esittelyssä Ecler

Katso Eclerin koko valikoima: Ecler.com


Tyylikkäät Eclerin kaiuttimet.


Älä unohda taustamusiikkioperaattoriaToneco luo asiakaskokemuksia. Osaamisemme taustamusiikin, musiikkiprofiloinnin ja äänimainonnan parissa on kertynyt yli 30 vuoden ajalta. Panostamme asiakaspalveluun ja meillä tuki auttaa asiakkaitamme 24/7 puhelimessa. Voit valita aina soittolistat ja kappaleet itse tai antaa meidän olla apuna valinnoissa. Tonecon taustamusiikiin on nyt yhdistettävissä Singa Business Lite -karaokepalvelu.

Kun ostat äänentoistojärjestelmän Ideafixiltä, saat Tonecon taustamusiikkijärjestelmän alennettuun hintaan. Kysy lisää!

Tutustu Tonecon taustamusiikkipalveluihin: www.toneco.fi


Ideafix on apunasi yli 700 ravintolan kokemuksella ja näkemyksellä

Laadukas äänentoisto on monen osan summa, mutta sen tuoma etu on selkeä: viihtyisä tila, joka tuottaa paremmin. Voit kääntyä puoleemme kun haluat ravintolasi äänentoiston kuntoon.


Tarjoamme parempia ravintolakokonaisuuksia yli 700 ravintolan kokemuksella. Meidän avullamme kehität ravintolaasi. Kokemuksemme myötä meillä on näkemystä ja vahvaa osaamista ravintolan kehittämisestä.

Kilpailuetua tuovat palvelumme ravintoloille:

  • Näyttöratkaisut

  • Sisävalaistus ja valo-ohjaus

  • AV-ohjaukset

  • Äänentoisto

Tutustu Ideafixin kaikkiin tuotteisiin

Katso referenssitOta yhteyttä tai pyydä lisätietoja tuotteista ja palveluistamme.


Jarkko Toivanen

jarkko.toivanen@ideafix.fi

040 748 0003


Edustamiamme tuotteita voit tulla kuuntelemaan ja testaamaan Vantaan toimitiloihimme.

Ideafix Oy

Härkälenkki 2,

01730 Vantaa
Luo kilpailuetua Ideafixin avulla - Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Ideafixin uutiskirjeen avulla saat tietoa kilpailuetua tuovista palveluistamme ja tuotteistamme. Lähetämme uutiskirjeen kerran kuukaudessa.

bottom of page