top of page

Ideafix toteutti Napatutkijat-seinätaideteoksen Helsingin uuteen lastensairaalaan

Elokuussa 2018 - Audiovisuaalisen tekniikan edelläkävijä Ideafix Oy on toteuttanut yhdessä taiteilija Petri Eskelisen kanssa seinätaideteoksen Helsingin uuteen lastensairaalaan.

Napatutkijat-seinätaideteoksen tarkoituksena on antaa lasten ja nuorten olla itse tutkijoita ja löytöretkeilijöitä ennen vastaanotolle menoa. Teoksen toisena tasona on myös huoli muuttuvan ympäristön tilasta. Teos on ennen kaikkea suunniteltu sairaalan nuoria asiakkaita varten sairaalaympäristöön.
Osallistava taideteos sairaalan odotushuoneessa

Napatutkijat-seinätaideteos on Helsingin uuden lastensairaalan röntgen- ja ultraäänikuvauksen odotushuoneeseen sijoitettu osallistava teos. Se koostuu monikulmaisista periskoopeista, joista kuusi johtavaa kahteen keskusympyrään eli napoihin. Niiden sisältö on jäävuorimainen maisema, jonka ympäri kiertää hitaasti vaeltava valo. Tämä valo avaa löytöretkimäisesti uusia väyliä ja näkymiä tummansinisen lasin alla olevalle maisemalle. Maisemat avautuvat periskooppien luukuista kurkistettuna hämärinä tai valoisina, riippuen valon sen hetkisestä sijainnista.

Taitelijan näkemyksen mukaisesti kustomoitu

Ideafix suunnitteli ja toteutti taiteilija Petri Eskelisen näkemyksen pohjalta taideteoksen muuttuvan led-valaistuksen ohjelmointeineen. Valaistus koostuu yhteensä 12 led-valosta, joista vain yksi on kerrallaan päällä. Valo kiertää suuren ja pienen ympyrän välillä.


Periskoopeissa on peilejä kulmista riippuen 3-12 kappaletta. Periskoopit symboloivat eri mittaisia reittejä navalle. Reittien varrella on avattavia luukkuja, jotka päästävät auringonpaisteen reitille. Periskooppiin kurkistaessa auringonsäteet erottuvat luukun asennosta riippuen.Napatutkijat-seinätaideteoksen materiaaleina käytettiin täystammipuuta, MDF-kuitulevyä, pronssia, akryylia, lasia ja led-valoja.


Lue lisää aiheesta valaistus

Jättimäisiä valotehosteita GRIVEN GoboLED 7-PRO -valonheittimellä

Grivenin valaisimilla voittoon

Visual Productions - DaliCore

Luo kilpailuetua Ideafixin avulla - Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Ideafixin uutiskirjeen avulla saat tietoa kilpailuetua tuovista palveluistamme ja tuotteistamme. Lähetämme uutiskirjeen kerran kuukaudessa.

bottom of page