Scalan elokuvakeskuksessa on yhteensä 7 salia, jotka kaikki on varustettu alan parhailla kuva- ja ääniratkaisuilla. Teatteri on täysin digitaalinen. Kaikki elokuvat esitetään digitaalisessa muodossa ja myös aulojen julistepaikat ovat digitaalisia. Teatterissa on käytössä Dolbyn 3D-tekniikkaa.

Aulatiloissa on moderni ja tunnelmallinen, täysin uudenlainen design ja pelkkä pohjakerroksen herkkumyymälä on monin verroin suurempi verrattuna vanhan Star-elokuvateatterin koko aulaan. Yläkerran isosta aulasta on häikäisevän upeat näkymät yli Kuopion ja isot tilat mahdollistavat isommankin tapahtuman järjestämisen tilassa.

Elokuvakeskus on aikaisempaa ympäristöystävällisempi. Käytössä on led-valot jotka kuluttavat vähemmän sähköä ja ovat pitkäikäisempiä. Myös roskien lajitteluun ja kierrätykseen on panostettu aikaisempaa enemmän.