Askelprofiilit Tee liikepaikasta huomion keskipiste

Askelprofiilit

Uudet Ideafixin LED-askelprofiilit sopii tiloihin, joiden yleisvalaistus on tarkoitus himmentää tai jopa sammuttaa väliaikaisesti tilaisuuksien aikana. Kun yleisvalo himmennetään, saattaa tilaisuus tai tapahtuma sisältää suuria valaistusvoimakkuuksien eroja. Ihmisen näkökyky on rajallinen, jolloin totuttelu esim. projisoitavan kuvan ja himmennetyn tilan välillä saattaa viedä aikaa. Henkilön iästä ja näkökyvystä riippuen oikean porrasaskelman löytäminen, askelman korkeuden sekä syvyyden hahmottaminen saattaa hämärässä olla hankalaa. Askelprofiilia asennetaankin yleisesti mm. teattereihin ja elokuvateattereihin sekä muihin paikkoihin, joissa tilan käyttäjäturvallisuus on etusijalla.

Askelprofiili näkyy portaiden yläpäästä ja alapuolelta, joka tekee porrasaskelman reunan löytämisen helpoksi. Jokainen askelma koostuu kahdesta eri valosta, joita voidaan himmentää eri valotilanteen mukaan. Esityksen aikana saadaan askelman ylävaloa kontrolloitua siten, ettei siitä synny heijastuksia valkokankaalle tai muulle heijastepinnalle. Porrasvalon alemman valonlähteen väriä voidaan vaihtaa mm. yrityksen imagon mukaiseksi. Penkkirivinumero tai muu oleellinen informaatio saadaan merkittyä erillisellä, askelmaan upotettavalla valorasialla.

Askelprofiili tuo tilaan myös näyttävyyttä ja harkitun viimeisteltyä lopputulosta. Asennus toteutetaan pinta-asennuksena, joten näyttävyyttä voidaan askelprofiilien avulla lähteä parantamaan milloin vain. Koska askelprofiilin valo-ohjaus toimii DMX himmentimellä, saadaan askelmavalaistus liitettyä salitekniikan esiasetettuihin valotilanteisiin.

Kysyttävää valaistuksesta?

Tuotteet